Yoder Karwigi school, Embu, Kenia

Project: de bouw van een eetzaal, een keuken en toiletten voor een middelbare school, de Yoder Karwigi secondairy school, Embu, Kenia.

De school bestaat uit een lagere school met 6 klassen en een middelbare school met 4 klassen en een practicum lokaal voor scheikunde, natuurkunde en biologie. Bij een middelbare school hoort de verplichting om de leerlingen een gratis lunch te verstrekken. Daarvoor zijn momenteel een hok beschikbaar wat de naam keuken niet verdient en een hoop stenen onder een paar bomen wat de eetzaal moet voorstellen. En dan te bedenken dat het, in de zon, gloeiend heet kan zijn of heel erg nat in de regenperiodes van maart/april en november/december.

Het project is inmiddels van start gegaan met de aanvoer van stenen, zand, grind en cement en het graven van de funderingssleuven. Als alles goed gaat staat het nieuwe gebouw er medio april 2012 en kunnen de leerlingen beschikken over een goed geoutilleerde keuken en een eetzaal voor 300 leerlingen. De eetzaal zal daarnaast gebruikt kunnen worden voor school evenementen, huiswerk begeleiding en andere activiteiten.